Träna utan att trötta ut dig

För att må bra och fungera optimalt behöver vi både träning och rätt näring. Detta är inte givet för många och istället vill de ha det så bekvämt som möjligt. Även om detta i sig kan vara givande nu, behöver det inte bli hela din livsstil eftersom det kommer att få konsekvenser med tiden. Så hur återhämtar du dig om början verkar svår eller om du kanske har skadat dig själv tidigare och är rädd att någon gammal skada ska visa sig igen? Då kan Siming vara precis vad du letar efter. 

Ta det i din egen takt 

Om du inte har varit fysiskt aktiv på länge är det viktigt att börja långsamt på en nivå som passar dig. Rider du för hårt från start ökar skaderisken avsevärt och bör undvikas. En av de stora fördelarna med simning är att du kan bestämma din egen takt. Dessutom tröttar det inte ut kroppen på samma sätt som andra träningsformer. Eftersom du i princip bara flyter på vattenytan stressar du inte kroppen lika mycket som att springa till exempel. Vill du ha fler hälsotips? blinyttig.nu det är en hälsoblogg som fokuserar på hälsa & vardag och delar med sig av en hel del nyttiga tips. Det kan handla om allt från hur du kommer igång med träningen, information om kost eller hur du lyckas med vardagspusslet.

Du kan träna flera delar av kroppen 

Många tror inte att simning är bra för mer än bara träning. Simning är också ett bra sätt att träna styrka och återigen väldigt skonsamt. Vattnet fungerar som en motvikt och du kan bestämma hur hårt du vill gå utan att byta vikt alls. Du har också fördelen att du inte behöver följa många olika övningar för att få ut något av ditt träningspass, utan du rör nästan varje kroppsdel ​​när du simmar. 

You might like