Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2017-01-21

Basilika och persilja bekämpar bakterier

En italiensk studie visar att eteriska oljor i basilika och persilja har en antibakteriell funktion.
 
Basilika och persilja bekämpar bakterier
Forskarna valde att undersöka eterisk olja från basilika och persilja.
 
Den eteriska oljan testades på vissa stammar av patogena bakterier av släktet "Vibrio". Man utvärderade de antibakteriella egenskaperna, deras spridning och förmåga att störa eller förhindra att en bakteriell biofilm bildades. Biofilmen gör att bakterier kan motstå effekten av till exempel antibiotika eftersom den bildar en skyddande barriär och på så sätt kan bakterier fortsätta växa och föröka sig.
 
Studien kom fram till att både basilika och persilja kan hämma tillväxten av mikroorganismer in vitro. Basilika uppvisade något bättre förmåga att hämma bakterietillväxt och större kraft att förstöra biofilmen.
 
Det är innehållet av olika naturliga föreningar i örterna som ger den antibakteriella funktionen. Forskarna fann 26 bakteriebekämpande föreningar i eterisk olja från persilja och 48 i eterisk olja från basilika.
 
 
Källa: Microbial Pathogenesis
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2017-01-21 15:12:09 - THERESA WILLIAMS
love
Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.
 
1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com
 
Kommentera denna artikel