Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2017-01-11

Prebiotika bidrar till en frisk tarmflora

Mjölksyrebakterier och probiotika har dom flesta hört talas om, men lika känd är inte prebiotika. Här beskriver vi var prebiotika finns och varför den är bra.
 
Prebiotika bidrar till en frisk tarmflora
Prebiotika är sockermolekyler som hjälper oss att behålla en sund och frisk miljö i tarmen. En frisk tarmflora anses stärka vårt immunförsvar.
 
Cirka 70 procent av vårt immunförsvar finns i tarmarna och det kan skydda oss mot sjukdomar. Prebiotika samspelar med probiotika och hjälper den att komma ända ner i tarmen och förhindra att virus biter sig fast. Prebiotika fungerar som mat åt de probiotiska tarmbakterierna som har svårt att utföra sitt arbete och föröka sig utan hjälp av prebiotika.
 
Prebiotika finns både som naturliga fibrer och som industriellt framställda lösliga fibrer. Exempel på naturliga fibrer är pektin, cellulosa, inulin, hemicellulosa medan industriellt framställda fibrer är till exempel FOS, frukto-oligosackarider, GOS, galakto-oligosackarider. De sistnämnda framgår ofta av ingrediensförteckningen.
 
Prebiotika bryts inte ner på sin väg genom kroppen utan når tjocktarmen i sin helhet och kan på så sätt förbättra tarmens funktion. Det ger bättre matsmältning och starkare immunförsvar.
 
Därför är prebiotika bra:
- gynnar B-vitaminsyntesen i tarmen
- ökar koncentrationen av kalcium och magnesium
- hämmar förruttnelsebakterier
- motarbetar tumörbildning
- stabiliserar blodsockret
- nödvändiga för goda tarmbakteriernas tillväxt
 
 
Fakta:
Här hittar du naturlig prebiotika:
- lök
- vitlök
- endiver
- jordärtskocka
- bönor
- linser
- ärter
- tomater
- havre
- äpplen
- purjolök
- quinoa
- morötter
- korn
- råg
- bär
- rödbetor
- kål
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2017-01-21 15:22:08 - THERESA WILLIAMS
love
Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.
 
1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com
 
Kommentera denna artikel