Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2017-08-22

Socker påverkar mäns psyke

För mycket söt mat och dryck kan ge män depressiva symtom visar en ny studie.
 
Socker påverkar mäns psyke
Studien visar att det tar upp till fem år efter sockerintaget till att symtomen visar sig.
 
8 000 brittiska män och kvinnor mellan 30-83 år deltog i studien. De följdes under mer än 20 år och fick löpande besvara frågor kring sina matvanor och hur ofta de regelbundet åt kakor, kex, läsk, kaffe eller te med tillsatt socker.
 
Man kom fram till att risken för depressionsproblem ökar med 23 problem hos dom som åt mest godis. Hos kvinnor såg man inte samma effekt.
 
Mellan 9-15 procent hade tecken på depressiva symtom eller andra vanliga psykiska störningar. Endast två procent hade diagnostiserats med klinisk depression.
 
Forskarna tror att socker påverkar hjärnan eftersom risken för inflammatoriska tillstånd i kroppen ökar och lurar hjärnan genom att öka belöningshormonet dopamin som förändrar hormonnivåerna genom mer insulinproduktion.
 
Flera studier har visat att det finns en koppling mellan mycket socker och ökad risk för psykiska problem, men forskarna menar att det inte behöver vara just sockret som det beror på. Det kan lika gärna vara avsaknad av viktiga näringsämnen som till exempel fet fisk och omega 3. Det kan även vara övervikt till följd av stort sockerintag som påverkar psyket negativt.
 
 
Studien: Sugar intake from sweet food and beverages, common mental disorder and depression: prospective findings from the Whitehall II study. Scientific Reports 7: 6287, online 27. juli 2017. DOI: 10.1038/s41598-017-05649-7.
 
 
Kommentarer på denna artikel
 
2017-08-22 13:32:22 - THERESA WILLIAMS
Jag behöver min Ex tillbaka
Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
 
1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom {drogunduspellcaster@gmail.com}
 
Kommentera denna artikel