Skribent: Carina Andersson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2017-07-14

Monotasking - en sak i taget ger effektivitet

Även om vi enligt forskning blivit 20 procent smartare än våra förfäder så kan vårt arbetsminne inte hantera mer information samtidigt. Nyckeln till effektivitet ligger i att göra en sak i taget.
 
Monotasking - en sak i taget ger effektivitet
För att kunna bli mer effektiv så bör du planera hur du ska hantera dina uppgifter. Därefter ska du arbeta med en sak i taget tills den är klar.
 
Att hoppa mellan flera uppgifter och inte avsluta påbörjade projekt leder till ångest, oro och en känsla av att inte räcka till.
 
Sä här kan du börja bli mer effektiv
 • Skriv ner en att göra-lista
  Skriv ner vad du har att göra och dela upp uppgifterna utifrån vad du faktiskt kan hinna med under en dag. Håll dig sedan till planeringen.
   
 • Fokusera på en sak i taget
  Håll dig till den arbetsuppgift du arbetar med just nu. Även om du blir avbruten så återgå till att fokusera på det du påbörjat och avsluta uppgiften innan du går vidare till nästa.
   
 • Ta en paus
  Genom att ta en kortare paus mellan uppgifterna blir du mer effektiv. Ta en kort promenad, drick vatten eller gå och prata med en kollega.
   
 • Avsätt tid för kreativitet
  Prova nya tekniker eller nya arbetssätt för att få ny energi i vardagen.
   
   
  Källa: Blomsterbranschen
 •  
   
  Kommentarer på denna artikel
   
  2017-12-15 17:11:17 - Maryam Moussavi
  Monotasking
  Hej
  Jag vill säga att vi människor är olika men före kommer att vissa av oss är nära lika varandra. Där för allt råd och knäpper fungerar inte för oss alla. Jag tror vi måste lära oss kunskaper ja men också våran egna knäpp för lösa våran bekymmer. Tack och lycka till med eran ut sprida kunskaper.
   
  Kommentera denna artikel