Skribent: Anna Bengtsson
Skriv ut  Tipsa en vän  A B C
Publicerad: 2015-09-25

Maten som ökar fettförbränningen

Genom att äta oraffinerad mat kan du öka din fettförbränning med hela 15 procent utan att göra något annat. Vi listar maten som hjälper dig.
 
Maten som ökar fettförbränningen
Enligt författaren till bästsäljaren "The Hunger Fix" så kan oraffinerad mat ökar din fettförbränning eftersom kroppen behöver arbeta hårdare för att bryta ner den.
 
Enligt författaren Pamela Peeke så finns det studier som bevisat att man kan bränna upp till 300 kcal extra per dag bara genom att välja rätt mat.
 
Här är maten som gör att du förbränner mer fett:
  • Yoghurt
  • Lax
  • Avokado
  • Bönor
  • Chili
  • Grönt te
  • Kaffe
  • Resistent stärkelse
     
    Hur kommer det sig då att denna mat hjälper oss att förbränna mer fett? Hemligheten finns i de olika livsmedlen.
     
    Yoghurt innehåller kalcium som visat sig påverka kroppen att förbränna fett effektivare. När det gäller avokado och lax så är hemligheten de essentiella fettsyrorna som är inflammationshämmande och befrämjar muskelbildandet. Ju mer muskler du har desto mer förbränner din kropp. Fettsyrorna minskar även inflammationer och anses minska fettinlagringen.
     
    Bönor innehåller resistent stärkelse och fibrer som gör att kroppen får arbeta hårdare för att förbränna maten. Förbränningen kan öka med upp till 24 procent när du äter resistent stärkelserik mat.
    Chili innehåller capsaicin, en förening som kan öka förbränningen i kroppen med 50-100 kcal extra efter en kryddig chili-måltid.
     
    Grönt te innehåller koffein och katekiner, en sorts antioxidanter. Denna duo kan stimulera ditt nervsystem och öka fettförbränningen.
     
    Kaffe innehåller koffein som hjälper kroppen att förbänna mer fett samtidigt som du känner dig mer alert. Men det räcker med två koppar per dag för att uppnå detta.
     
     
    Källa: The hungry fix, Health
  •  
    Läs mer om fettförbränning och mat:
     
     
    Kommentarer på denna artikel
     
    Inga kommentarer har skrivits än
    Kommentera denna artikel