Spaghetti alla napoletana

Spaghetti alla napoletana


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Lök gul
1 stjälk Basilika färsk
1 stjälk Persilja
2.5 tsk Salt
2 msk Olivolja
1 nypa Socker
0.5 tsk Paprikakrydda
50 gram Parmesanost fett 30%
400 gram Tomat
400 gram Pasta makaroner spaghetti
3 liter Vatten
1 tsk Olivolja
Gör så här:
Skala, finhacka och stek löken ljusgul i olja i en stekpanna.
Hacka persiljan och basilikabladen och lägg i stekpannan.
Skålla och flå tomaterna och ta bort stjälkfästena.
Skär tomatköttet i små bitar och lägg i pannan.
Tillsätt paprikapulver, 0,5 tsk salt och socker.
låt såsen sjuda i 10 minuter under lock på svag värme.
Riv osten.
Koka spaghettin al dente, ca 8 minuter, på stark värme i en kastrull med saltat vatten och olja.
Låt spaghettin rinna av i durkslag och lägg den i en varm skål.
Blanda med tomatsåsen och servera med riven ost.
 


Recept:
Vår tids mat - Pasta från hela världen, Bonniers
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 512
  • GI-värde: 63