Räkbakelse

Fotograf: Gunilla Landström

Räkbakelse


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Räkröra
2 msk Kesella lätt fett 1%
1 msk Majonnäs fettfri (Findus)
1 msk Dill
1 styck Ägg
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
0,5 dl Räkor kokta
Tillbehör
0,5 skiva Grahamsbröd på vatten fibrer 6%
Gör så här:
Koka ägget. Finhacka sedan ägg, räkor och dill. Blanda med övriga ingredienser.
 
Rosta brödet. Ta ut ett mått med en rund form, typ pepparkaksform. Lägg sedan räkfyllningen ovanpå brödet i formen. Tryck försiktigt ut bröd och röra på ett fat. Dekorera eventuellt med räkor, dill och citron.

Övrigt:
Man kan även välja ett grövre bröd typ kavring. Och självklart kan man lägga brödet direkt på fatet, om man vill spara lite tid.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 164
  • GI-värde: 79