Asiatisk biffsallad

Fotograf: Marcus Borgenvik

Asiatisk biffsallad


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Nöt biff ryggbiff
1 förp Romansallat
1 förp Rucola ruccola
3 mellan Morot
0,5 styck Gurka
0,3 styck Purjolök
100 gram Cashewnötter
3 msk Sesamfrön torkade
1 dl Sojasås
2 styck Lime
2 klyfta Vitlök
1 msk Ingefära färsk
1 nypa Mineralsalt med jod
1 nypa Peppar
Gör så här:
Skär upp biffen i strimlor, salta och peppra och stek i en panna i cirka 5 minuter. Se till att köttet inte blir för torrt.
Skölj och dela på roman- och ruccolasallaten och lägg den i en stor skål.
Skala morötterna och hyvla sedan ner dem i skålen, antingen med osthyvel eller potatisskalare.
Hyvla även ner gurkan.
Hacka purjolöken och blanda ner den i salladen.
Fyll på med cashewnötter.
Lägg sesamfröna i en panna på låg värme.
Fyll på med soja, saften från limefrukterna, pressad vitlök samt ingefäran.
Värm upp i någon minut.
Blanda sedan salladen med det varma köttet och den varma dressingen.

Recept:
Marcus Borgenvik
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

4,5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 377
  • GI-värde: 30