Nöt- och böngryta med chipotle

Fotograf: Gunilla Landström

Nöt- och böngryta med chipotle


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 tsk Olivolja
100 gram Nöt grytbitar
2 nypa Svartpeppar
0,5 krm Salt
0,5 klyfta Vitlök
0,25 styck Lök röd
3 skiva Paprika orange
2 skiva Chipotle
1 msk Tomatpuré konserv konc
1 dl Vatten
1 dl Tomater krossade konserv m lag
0,5 msk Sojasås
0,5 dl Majskorn konserv u lag
0,5 tsk Spiskummin
0,5 tsk Oregano torkad
1 dl Kidneybönor konserv u lag (Zeta)
Tillbehör
1 näve Rucola ruccola
Gör så här:
Stek grytbitarna i olja.
Salta och peppra.
Tillsätt paprikabitar, olja, lök och vitlök i skivor.
Tillsätt sedan vatten, krossade tomater, soja, majs, 2 tsk torkad chipotle och tomatpuré.
Låt grytan småkoka 20-30 minuter eller till köttet är mört.
Späd med mer vatten om det behövs.
Tillsätt kryddor och bönor innan serveringen.

Övrigt:
Chipotle är en svag pepparfrukt med lite rökt smak. Om du inte hittar den i din butik kan den bytas mot vanlig pepparfrukt, chili.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 362
  • GI-värde: 46