
Fotograf: Marcus Borgenvik
Limekyckling med tomat & avokadosalsa
Antal portioner: 4
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
2 styck | Tomat |
2 styck | Avokado |
150 gram | Apetina 10% fetaost |
400 gram | Kycklingfilé |
1 styck | Lime |
1 näve | Basilika färsk |
3 msk | Olivolja |
1 nypa | Svartpeppar |
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i stora strimlor. Finhacka basilikan och blanda den med större delen av olivoljan samt saften från en limefrukt. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå svalt i 30-60 minuter.Skär och hacka tomaterna.Ta bort skalet och kärnan från avokadon och skär den i cm stora bitar. Skär fetaosten i kuber om cirka en halv cm.Blanda tomaterna, avokado och fetaost i en skål.Tillsätt en skvätt olivolja samt krydda lite med svartpeppar och salt.Stek kycklingen i cirka 1/3 av marinaden cirka 4 minuter på varje sida.Skär i en bit för att se att kycklingen inte är rosa inuti. När sedan kycklingen är färdigstekt, häll ner sista delen av marinaden i pannan och ”fräs” av kycklingen.
Recept:
Marcus Borgenvik
Skär kycklingfiléerna i stora strimlor. Finhacka basilikan och blanda den med större delen av olivoljan samt saften från en limefrukt. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå svalt i 30-60 minuter.Skär och hacka tomaterna.Ta bort skalet och kärnan från avokadon och skär den i cm stora bitar. Skär fetaosten i kuber om cirka en halv cm.Blanda tomaterna, avokado och fetaost i en skål.Tillsätt en skvätt olivolja samt krydda lite med svartpeppar och salt.Stek kycklingen i cirka 1/3 av marinaden cirka 4 minuter på varje sida.Skär i en bit för att se att kycklingen inte är rosa inuti. När sedan kycklingen är färdigstekt, häll ner sista delen av marinaden i pannan och ”fräs” av kycklingen.
Recept:
Marcus Borgenvik
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 417
- GI-värde: 21