Limekyckling med tomat & avokadosalsa

Fotograf: Marcus Borgenvik

Limekyckling med tomat & avokadosalsa


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Tomat
2 styck Avokado
150 gram Apetina 10% fetaost
400 gram Kycklingfilé
1 styck Lime
1 näve Basilika färsk
3 msk Olivolja
1 nypa Svartpeppar
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i stora strimlor.
Finhacka basilikan och blanda den med större delen av olivoljan samt saften från en limefrukt.
Lägg kycklingen i marinaden och låt stå svalt i 30-60 minuter.
Skär och hacka tomaterna.
Ta bort skalet och kärnan från avokadon och skär den i cm stora bitar.
Skär fetaosten i kuber om cirka en halv cm.
Blanda tomaterna, avokado och fetaost i en skål.
Tillsätt en skvätt olivolja samt krydda lite med svartpeppar och salt.
Stek kycklingen i cirka 1/3 av marinaden cirka 4 minuter på varje sida.
Skär i en bit för att se att kycklingen inte är rosa inuti.
När sedan kycklingen är färdigstekt, häll ner sista delen av marinaden i pannan och ”fräs” av kycklingen.


Recept:
Marcus Borgenvik
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 417
  • GI-värde: 21