Omelettårta med grönsaker

Fotograf: Peter Carlsson

Omelettårta med grönsaker


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 medelstor Aubergine äggplanta
1 nypa Salt
1 mellan Morot
1 styck Paprika röd
1 styck Paprika gul
1 styck Lök gul
6 styck Champinjoner
0.5 styck Zucchini
1 msk Olivolja
5 styck Persilja blad
2 tsk Timjan torkad
0.5 tsk Chilipeppar
1 msk Citronskal
11 styck Ägg
1 nypa Svartpeppar
Gör så här:
Skär auberginerna i skivor på längden, salta på båda sidorna, lägg i ett durkslag och låt stå i diskhon cirka 10 minuter.
Skölj bort allt salt och stek skivorna mjuka i lite olja i en stekpanna med bra beläggning.
Låt skivorna rinna av på hushållspapper.
Klä en springform, 22 cm, med aubergineskivor. Varje skiva läggs från bottens mitt ut mot och upp på kanterna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs alla övriga grönsaker lite lätt i en rymlig stekpanna.
Smaksätt grönsaksfräset med kryddor och citronskal.
Vispa äggen.
Krydda med svartpeppar.
Häll lite äggsmet i botten på formen.
Häll i grönsaksfräset och slå på resten av äggsmeten.
Täck formen med aluminiumfolie men se till att inte folien kommer i kontakt med äggsmeten för då blir det en tråkig färg och konstig smak på tårtan.
Grädda omeletten i ugnen i 35-40 minuter.
Låt tårtan svalna något innan du lossar den försiktigt och stjälper upp den på ett fat.


Recept:
Stenåldersmat för moderna människor, Maria Fredin Skoog, Bokförlaget Forum
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 321
  • GI-värde: 16