Rostade grönsaker på spanskt vis

Fotograf: Martin Brigdale

Rostade grönsaker på spanskt vis


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Paprika gul
2 styck Lök röd
2 styck Paprika röd
4 portion Pumpa vintersquash
2 liten Aubergine äggplanta
20 klyfta Vitlök
7 msk Olivolja
1 krm Havssalt
1 nypa Svartpeppar
1 msk Oregano färsk
1 msk Persilja
1 msk Timjan färsk
Gör så här:
Låt stjälken sitta kvar på paprikorna, men ta bort kärnor och vita hinnor.
Dela löken tvärs över utan att skala den, men skär inte ända igenom utan låt den sitta ihop på ena sidan som ett gångjärn.
Kärna ur pumpan, men lämna annars skivorna hela.
Dela de två hela vitlökarna tvärs över utan att skära ända igenom.
De behöver inte skalas, skalet fungerar som ett gångjärn.
Häll en tesked av oljan över snittytorna och sätt ihop vitlökarna igen.
Vira in dem i folie i varsitt paket.
Lägg alla grönsaker i ett lager i en eller flera långpannor med snittytorna uppåt.
Ringla över 3-4 msk matskedar av oljan.
Rosta i 275 graders varm ugn i 35-40 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och doftar gott.
Lägg upp på ett fat, strö över örter och ringla över resten av oljan.
Servera varmt eller ljummet.

Recept:
Medelhavsköket, Clare Ferguson, Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 335
  • GI-värde: 28