Vit chokladgratinerade bär med passionsfruktkesella

Fotograf: Johan Dahlin

Vit chokladgratinerade bär med passionsfruktkesella


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
200 gram Hallon
20 gram Vit choklad
200 gram Blåbär
1 dl Kesella lätt fett 1%
1 styck Passionsfrukt
1 tsk Honung flytande
Gör så här:
Sätt ugnen på grill 200 grader.
Lägg hallon och blåbär i fyra ugnsfasta portionsformar eller i en stor form.
Riv den vita chokladen fint på ett rivjärn.
Strö den vita chokladen över bären.
Sätt in portionsformarna i ugnen och gratinera tills chokladen börjar bli gyllenbrun.
Gröp ur innehållet i passionsfrukten.
Blanda med Kesella och flytande honung.
Servera de gratinerade bären ihop med kesellablandningen.


Recept:
I samarbete med Hjärt- och lungfonden. Receptet har tidigare publicerats i sund 2/04.
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 90
  • GI-värde: 44