Bakad potatis med skinkröra

Fotograf: Pelle Berglund

Bakad potatis med skinkröra


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
4 medelstor Potatis bakad
1 styck Lök röd
1 styck Äpple m skal
20 skiva Skinka rökt fett 6%
1 msk Gräslök
250 gram Keso fett 4%
1 nypa Salt
1 nypa Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Borsta potatisarna rena.
Pricka dem med en gaffel och ugnsbaka dem tills de är mjuka, 50-60 minuter.
Skala och finhacka löken, kärna ur och finhacka äpplet.
Tärna den rökta skinkan och hacka gräslöken.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
Smaka av med salt och peppar.
Sätt ett kryss i de varma potatisarna.
Tryck isär dem och lägg i fyllningen.
Servera gärna en sallad till.


Recept:
Snabb sund mat, enkla vardagsrecept av kocklandslaget, Bokförlaget Prisma
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 420
  • GI-värde: 119