Banan- och aprikoskompott

Fotograf: Geoff Wilkinson

Banan- och aprikoskompott


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Banan
2 dl Äppeljuice
2 dl Yoghurt naturell fett 3%
250 gram Aprikoser torkade
4 styck Passionsfrukt
2 msk Mandelspån
Gör så här:
Häll aprikoser, äppeljuice och 2 dl vatten i en kastrull.
Koka upp, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.
Tag av värmen och låt innehållet kallna (du kan förbereda det här steget i förväg).
Häll upp de kalla aprikoserna i en skål och vänd ner bananskivorna.
Rör ner fruktköttet från passionsfrukten, alternativt hallonen.
Rosta mandelspånen i ugnen på 200 grader till de får färg. Passa dem då det går snabbt.
Strö mandelflagor över och servera med yoghurt.


Övrigt:
Du kan koka aprikoserna upp till två dagar i förväg och förvara dem i kylskåp.


Recept:
101 lätta rätter, Kummin Förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 275
  • GI-värde: 55