
Fotograf: Gunilla Landström
Fiskwok med ingefära
Antal portioner: 1
Ingredienser | |
Mängd | Livsmedel |
0.5 dl | Ris fullkornsris parboiled |
1 tsk | Sesamolja |
135 gram | Fisktärningar av Lax. Torsk & Sej (Findus) |
Marinad | |
1 msk | Sojasås |
1 msk | Citronjuice färskpressad |
Grönsakswok | |
2 dl | Grönsaksblandning för wokning |
0.25 styck | Lök röd |
Sås | |
2 msk | Crème Fraiche lätt fett 15% |
1 tsk | Ingefära färsk |
1 nypa | Salt |
0.5 tsk | Honung flytande |
Gör så här:
Koka fullkornsriset enligt anvisning på paketet.Blanda marinaden och lägg i den tinade fisken.Marinera medan du förbereder såsen och skalar och skär löken i skivor. Torka av fisken och woka den cirka 2 minuter på varje sida i 0,5 tsk sesamolja. Ta upp den på ett fat. Woka grönsakerna i 0,5 tsk sesamolja i cirka 3-4 minuter. Tillsätt såsen och lägg i fisken. Servera så fort allt är varmt.
Recept:
Gunilla Landström
Koka fullkornsriset enligt anvisning på paketet.Blanda marinaden och lägg i den tinade fisken.Marinera medan du förbereder såsen och skalar och skär löken i skivor.
Recept:
Gunilla Landström
A A A

Betygsätt receptet
Vad tyckte du om receptet?
Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!
Klicka på respektive stjärna för att rösta.
Inget betyg satt
Tipsa en vän
Tipsa en vän om receptet.
Näringsvärde per portion
- Kcal: 488
- GI-värde: 60