Fetaostfyllda broccolibiffar

Fotograf: Tomas Södergren

Fetaostfyllda broccolibiffar


Antal portioner: 5

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Schalottenlök
1 styck Ägg
1 dl Ris Avorio (Risenta)
3 msk Olivolja
2 dl Vatten
1 msk Grönsaksfond
1 nypa Salt
2 styck Potatis
100 gram Apetina 10% fetaost
125 gram Broccoli
0,5 msk Potatismjöl el potatisgryn
1 nypa Svartpeppar
1 krm Salt
0,5 tsk Oregano torkad
Gör så här:
Finhacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan.
Häll på vatten och grönsaksfond och tillsätt salt.
Låt det hela koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 20 minuter eller tills vätskan kokat in.
 
Skala och skär potatisarna i mindre bitar och koka dem under tiden i en annan kastrull.
Hacka broccolin och förväll den i någon minut i lite kokande vatten.
Skär fetaosten i bitar.
 
Mosa de kokta potatisarna i en skål och blanda ner riset.
Tillsätt broccolin, fetaosten och ägget.
Rör ner potatismjöl och krydda med peppar, salt och oregano.
 
Forma smeten till biffar och stek dem i cirka 5 minuter på varje sida i lite olivolja.


Recept:
Vegetariskt - mat från trädgårdscaféet slottsträdgården Ulriksdal, Katarina Nordgren & Tomas Södergren, Albert Bonniers förlag
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 236
  • GI-värde: 71