Chokladris med mandel och aprikos

Fotograf: Julia Siwertz

Chokladris med mandel och aprikos


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
50 gram Sötmandel
50 gram Mörk choklad
2 dl Ris puffat rostat
5 styck Aprikoser torkade
Gör så här:
Rosta den hackade mandeln i ca 5 minuter i ugnen och låt den därefter svalna.
Smält chokladen i micro eller i vattenbad och blanda ned det puffade riset så att alla gryn täcks med choklad.
Blanda ned den hackade mandeln.
Dela aprikoserna i små bitar och blanda ned dem i chokladblandningen.
Klicka upp blandningen i små högar på ett bakplåtspapper och låt de stelna i kylen i minst 15 min.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 174
  • GI-värde: 50