Apelsinomelett

Fotograf: Gunilla Landström

Apelsinomelett


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
Söt omelettsats
2 msk Lättmjölk fett 0.5 % berik
1 styck Ägg
1 tsk Vanillinsocker vaniljsocker
1 tsk Socker
Fyllning
0.5 tsk Apelsinskal
0.25 medelstor Apelsin
Topping
1 krm Apelsinskal
0.5 msk Minifraiche fett 5%
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggsmeten.
Sila genom finmaskig sil, så äggsträngen försvinner.
Riv apelsinskalet och filea apelsinskivorna, dvs apelsinklyftor utan hinnor. Finhacka apelsinfileérna.
Blanda i apelsinrivet och finhacket med äggsmeten.
Häll i en portionsform i vattenbad i ugnen.
Ugnsbaka cirka 20-25 minuter.
Låt svalna lite.
Servera med minifraiche och lite rivet apelsinskal.

Övrigt:
Vattenbad är en långpanna fylld till knappt hälften med vatten.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 146
  • GI-värde: 75