Feta- och basilikafylld kyckling

Fotograf: Gunilla Landström

Feta- och basilikafylld kyckling


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Soltorkade tomater
2 msk Matlagningsgrädde fett 15%
2 tsk Olivolja
1 styck Kycklingfilé
1 klyfta Vitlök
25 gram Fetaost fett 16%
Sallad
3 styck Oliver gröna inlagda
1 styck Tomat
1 näve Spenat färsk
0.5 styck Lime
0.5 styck Lök gul
Tillbehör
0.5 dl Dinkelris (Labans)
Gör så här:
Koka dinkelris enligt anvisning på paket.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula fetaosten.
Skär tomat och basilikan i små strimlor.
Blanda tomat, feta och basilikan.
Fyll den snittade kycklingen med röran.
Fäst ihop med tandpetare.
Pressa vitlök och blanda med olivoljan.
Pensla kycklingen med vitlöksoljan.
Bryn kycklingen i stekpanna några minuter på varje sida tills filéen fått fin färg.
Ugnsbaka därefter kycklingen i cirka 20 minuter.
Skiva tomat och lök till salladen.
Blanda i matlagningsgrädde i stekskyn och slå över kycklingen vid servering.
Servera med varmt dinkelris, sallad och pressad limejuice.


Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 583
  • GI-värde: 45