Ljummen räkmacka

Fotograf: Annethe Åhrberg

Ljummen räkmacka


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Ägg kokt
2 dl Lök gul fryst
2 msk Basilika fryst
2 krm Curry
2 dl Räkor frysta
1 tsk Smör fett 80%
1 skiva Harmoni fullkornstoast osötad (AXA)
1 tsk Majonnäs fett 80%
3 skiva Paprika gul
Gör så här:
Koka ägget hårdkokt.
Fräs löken några minuter.
Tillsätt basilikan och räkorna.
Rör om och låt puttra på medelsvag värme.
Krydda med curry och tillsätt smöret.
Rör om och dra av pannan från plattan.
Skala ägget och skär i skivor.
Skiva paprikan.
Rosta brödet.
Bred på majonnäsen.
Placera ägget på majonnäsen.
Stjälp över räkröran på smörgåsen och toppa med paprikan.


Recept:
Annethe Åhrberg
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 384
  • GI-värde: 70